ZAJĘCIA KULINARNE

Podczas drugiego semestru uczniowie klasy 2c oraz 3c mieli możliwość przygotowywania i spożywania przepysznych potraw przygotowanych przy użyciu sprzętu otrzymanego w ramach programu #Laboratoriaprzyszłości.
Uczniowie upiekli m.in. ciasto dyniowe, babeczki, pierniczki, ciasteczka dla babci i dziadka. Przygotowali również deserki. Było smacznie i zdrowo.
To były bardzo ciekawe zajęcia, nauczyliśmy się współpracy w grupie, odczytywania przepisów, a przede wszystkim zdrowego odżywiania.
Podczas pracy wykorzystano sprzęt, który nasza placówka zakupiła w ramach udziału szkoły w programie Laboratorium Przyszłości.
#LaboratoriaPrzyszlosci #LaboratoriaPrzyszłości
Judyta Bembnista
Katarzyna Kowalczyk
Opublikowano: 19 lutego 2024 18:40
Kategoria: Program edukacyjny "LABORATORIA PRZYSZŁOŚCI"
Zdjęcia:
Wyświetleń: 92